Wanneer je ziek bent of een ongeval hebt, komt je wettelijk verplichte ziekteverzekering tussen. Maar wat die terugbetaalt, volstaat lang niet wanneer je in het ziekenhuis belandt. Denk maar aan de extra labokosten, consultaties, medicatie, ereloonsupplementen …

Daarvoor spreek je je hospitalisatieverzekering aan. Die betaalt de kosten van je verblijf in het ziekenhuis, je behandeling én de nazorg. Ook bij een bevalling neemt de hospitalisatieverzekering een groot deel van je kosten over.

Net als een familiale verzekering is een hospitalisatieverzekering niet verplicht, maar sterk aangeraden. De medische kosten die bij een ziekenhuisopname komen kijken, lopen snel in de duizenden euro’s. Dat maakt de relatief kleine verzekeringspremie meer dan de moeite waard.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.