Het woord zegt het zelf: je rechtsbijstandverzekering staat je bij wanneer je met juridische kwesties worstelt. Een specialist van de verzekering zorgt er dan voor dat jij je rechten kent en verdedigt je juridisch als dat nodig blijkt. Of dat nu ‘gewoon’ tegenover een andere partij is, of voor de rechtbank. Met rechtsbijstand sta je sterk in je schoenen én is een groot deel van je advocaten- en gerechtskosten gedekt.

Vaak is rechtsbijstand een optie binnen een andere verzekering, zoals een familiale of een autoverzekering. Het zorgt ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt: een schadevergoeding bijvoorbeeld, of een correcte behandeling.

Interessante extra: vaak geniet je fiscaal voordeel als je een rechtsbijstandverzekering neemt. Ook hierover informeren we je graag.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.