Je ziekteverzekering (wettelijk verplichte verzekering via de mutualiteit) beschermt je ook op reis. Maar ze geldt niet overal ter wereld en dekt alleen je medische kosten tot op zekere hoogte. Daarom is een reisverzekering een van de belangrijkste zaken op je checklist wanneer je een reis plant.

De basis van elke reisverzekering is reisbijstand. Die helpt je wanneer je op reis ziek wordt, een ongeval of autopech hebt. Afhankelijk van je precieze polis komt de reisverzekering ook nog in andere situaties tussen.

Bijvoorbeeld:

  • onverwachte extra reiskosten, bv. je krijgt op reis een ongeval en moet vervroegd terugkeren.

  • annuleringskosten of een vervangende reis, bv. je verliest je job en kan de reis niet meer betalen, of moet door een sterfgeval in je familie de reis uitstellen.

  • kosten door gestolen of beschadigde bagage, bv. je koffer komt niet op je bestemming aan, of je tablet wordt gestolen uit je hotelkamer.

  • kosten voor juridische hulp bij reisgeschillen, bv. discussie met de touroperator of de ordediensten in het buitenland.

Een reisverzekering kan je afsluiten tot de dag voor je op vakantie vertrekt. Dubbelcheck zeker of je polis alle namen van je reisgenoten vermeldt. Net als je nummerplaat, als je met de auto reist.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.