Een schuldsaldoverzekering hangt samen met een lening: ze betaalt jouw lening af als je overlijdt voor die afgelost is. Zo hoeven jouw partner of andere erfgenamen dat niet te doen. Dat maakt van een schuldsaldoverzekering dus een overlijdensverzekering of levensverzekering.

Wanneer je een huis koopt, verplicht de bank je doorgaans om deze verzekering af te sluiten. De premies die je hiervoor betaalt, kan je fiscaal aftrekken. Maar ook bij andere leningen is een schuldsaldoverzekering uitermate nuttig. Denk maar aan de leningen die je als ondernemer aangaat, een lening voor je auto of voor een tweede verblijf.

Op het moment dat je een schuldsaldoverzekering afsluit, beslis je welk percentage van het geleende kapitaal je wil verzekeren. Zo betekent een dekking van 100% dat je erfgenamen na je overlijden niks hoeven terug te betalen, en een dekking van 50% dat ze de helft van het geleende bedrag nog moeten neertellen. Ook een andere verhouding is mogelijk en zeker interessant wanneer de ene partner duidelijk minder verdient dan de andere. Kom gerust eens langs, dan verdiepen we ons in jouw situatie zodat je de meest optimale keuze kan maken.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.