Hoewel ze in de volksmond vaak de brandverzekering genoemd wordt, dekt je woningverzekering veel meer dan brandschade. Ze springt voor je in de bres bij schade aan je woning en je inboedel. Uiteraard wanneer het brandt, maar ook bij bijvoorbeeld een storm, een blikseminslag of overstroming.

Daarbovenop dekt je woningpolis meestal ook je burgerlijke aansprakelijkheid: wanneer jouw woning of inboedel schade berokkent aan anderen. Zo komt deze verzekering bijvoorbeeld tussen wanneer een storm dakpannen van jouw dak rukt en daarmee de veranda van de buren vernielt.

Bovenop deze basisdekkingen bevat je polis aanvullende dekkingen en kan je nog extra opties toevoegen. Denk hier goed over na, zodat je niet onder- of oververzekerd bent. We adviseren je graag om een polis te kiezen die de werkelijke waarde van je woning en inboedel verzekert.

Alleen voor huurders (in Vlaanderen of Wallonië, niet in Brussel) is de woningverzekering een verplichte verzekering. Maar ook als je eigenaar of verhuurder bent van je woning, is het verstandig een woningverzekering te nemen.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.